Zaproszenie

W tym miejscu osoby z poza UM, państwa spoza UM lub nie będące deputowanymi mogą składać wszelkie wnioski.

Zaproszenie

Postprzez Melkor » Śro Sty 27, 2010 8:04 pm

Kancelaria Królewska Elderlandu
Elder, dwudziesty siódmy stycznia roku pańskiego 2010

Niniejszym mam zaszczyt zaprosić Państwa na uroczystą koronację Patriarchy Państwa Kościelnego Rotria Piusa II oraz Króla Królestwa Elderlandu Hadriana Augusta. Uroczystość odbędzie się w Bazylice Laterańskiej w Apostolskim Mieście Rotria w dniu 30 stycznia br. o godzinie 19:00.

Umarł król, niech żyje król!

Z poważaniem,
Kancelaria Królewska Elderlandu

Załącznik:

Pokój Polchat, w którym odbędzie się koronacja: http://www.polchat.pl/chat.php?_room=koronacja
/-/ Simon McMelkor
Posel Krolestwa Elderlandu na Parlament Unii Mikrooceanii,
Rektor Akademii Krolewskiej Elderlandu,
Ductor Revolutionis Decembris
Melkor

Dołączenie: Sob Lut 21, 2009 2:03 pm
Miejscowość: Elder/Vifort/Tirion

Re: Zaproszenie

Postprzez Osama bin Ramzani » Pią Sty 29, 2010 3:25 pm

To znowu jesteście nimi w unii? Powiem szczerze bez urazy, że nie pasuje mi firmowanie swoją osobą imprezy pod szyldem Rotrii.
Sułtan Osama bin Ramzani
*Deputowany Federacji Al Rajn w Parlamencie Unii Mikrooceanii*
Wielki Mułła / Przewodniczący NRF / *Gen.Wojsk Powietrznych Armii Sułtańskiej
Awatar użytkownika
Osama bin Ramzani

Dołączenie: Sob Lut 21, 2009 7:17 pm
Miejscowość: Al Mana

Postprzez Melkor » Pią Sty 29, 2010 8:59 pm

JE Osama bin Ramzani napisał(a):To znowu jesteście nimi w unii? Powiem szczerze bez urazy, że nie pasuje mi firmowanie swoją osobą imprezy pod szyldem Rotrii.

Nie wiem, czemu kolejna osoba myśli, że jesteśmy w unii z PKR? Nie jesteśmy, koronowane głowy to dwie różne osoby. Koronacje i tak zbiegłyby się w czasie, więc postanowiono o organizacji ich w jednym miejscu.
/-/ Simon McMelkor
Melkor

Postprzez Melkor » Sob Sty 30, 2010 5:56 pm

Po skasowaniu mojego postu przez wiadomo kogo, chciałbym Państwa zawiadomić, że niejaki Ped von Wingen w myśl prawa nie jest już deputowanym Elderlandu do PUM, stracił mandat wraz z koroną i musicie Państwo wybrać nowego Przewodniczącego, bo ten fotel jest w tej chwili PUSTY.
Zgodnie z ordynacją, w razie niemożności przeprowadzenia wyborów mandaty deputowanych obejmuje 1) Król, 2) Lord Kanclerz, 3) Lord Marszałek. Niejaki Ped von Wingen królem już nie jest, zatem co najmniej do czasu przeprowadzenia wyborów (które z tego, co wiem, odbędą się już niedługo) nie ma możliwości odzyskania mandatu.

Dziękuję za uwagę i liczę na szybkie rozpisanie głosowania nad wyborem nowego Przewodniczącego.
/-/ Simon McMelkor
Melkor

Postprzez JKM Patrik II » Sob Sty 30, 2010 6:12 pm

Po pierwsze deputowanym do UM zostałem owszem jako król, ale funkcja deputowanego i króla nigdy nie były powiązane w systemie tracisz koronę = tracisz funkcję deputowanego. Pan stracił status deputowanego nie dla tego że przestał być Lordem Marszałkiem (de fakto nie powinien pan nawet objąć tego urzędu, ale w związku z pomyłką moją i ekscelencji Adriana postanowiliśmy nie zmieniać tego stanu), ale w związku z utratą obywatelstwa.

Po drugie nie ma potrzeby wymiany przewodniczącego ponieważ wraz z utratą urzędu deputowanego Elderlandu miałem/mam zostać mianowany na urząd deputowanego Natanii, niestety JKM Patrik I jest obecnie na wyjeździe wypoczynkowym i nie może tego ogłosić.

Oczywiście jeśli ekscelencje będą nalegać to można przeprowadzić ponowny wybór przewodniczącego.
(-) markiz [król senior] dr. Pet von Wingen
* Przewodniczący Parlamentu UM
JKM Patrik II

Dołączenie: Nie Mar 15, 2009 7:06 pm

Postprzez Melkor » Sob Sty 30, 2010 6:47 pm

JKM Patrik II napisał(a):Po pierwsze deputowanym do UM zostałem owszem jako król, ale funkcja deputowanego i króla nigdy nie były powiązane w systemie tracisz koronę = tracisz funkcję deputowanego. Pan stracił status deputowanego nie dla tego że przestał być Lordem Marszałkiem (de fakto nie powinien pan nawet objąć tego urzędu, ale w związku z pomyłką moją i ekscelencji Adriana postanowiliśmy nie zmieniać tego stanu), ale w związku z utratą obywatelstwa.

Po drugie nie ma potrzeby wymiany przewodniczącego ponieważ wraz z utratą urzędu deputowanego Elderlandu miałem/mam zostać mianowany na urząd deputowanego Natanii, niestety JKM Patrik I jest obecnie na wyjeździe wypoczynkowym i nie może tego ogłosić.

Oczywiście jeśli ekscelencje będą nalegać to można przeprowadzić ponowny wybór przewodniczącego.

Pozostaje mi powiedzieć, że trzymanie się stołka w sytuacji co mniej niejasności posiadania mandatu, na siłę jest co najmniej niehonorowe, a może i po prostu głupie. Winszuję także Królowi Natanii zerwania sojuszu z KE. Już teraz z całą pewnością mogę powiedzieć, że fakt tak bezprecedensowy, jak przyjęcie "naszego" zdrajcy, będzie miało spory wpływ na nową politykę zagraniczną Królestwa Elderlandu. Wasza Królewska Mość dokonał wyboru - teraz trzeba z tym żyć. Życzę powodzenia.
/-/ Simon McMelkor
Melkor

Postprzez JKM Patrik II » Sob Sty 30, 2010 6:51 pm

Nie chce mi się już dalej z panem dyskutować, bo zwyczajnie nie ma po co, dlatego też zakończę ją teraz.
(-) markiz [król senior] dr. Pet von Wingen
* Przewodniczący Parlamentu UM
JKM Patrik II

Dołączenie: Nie Mar 15, 2009 7:06 pm

Postprzez Melkor » Sob Sty 30, 2010 7:40 pm

JKM Patrik II napisał(a):Nie chce mi się już dalej z panem dyskutować, bo zwyczajnie nie ma po co, dlatego też zakończę ją teraz.

Ozwał się Prześmieszny Markiz :D. Wydaje się WE, że ja dyskutuję dla WE? Nie, ja podaję tylko informację dla reszty tu zgromadzonych, stan wiedzy WE nie ma dla mnie znaczenia.
/-/ Simon McMelkor
Melkor

Postprzez Malik-al-Mulk » Nie Sty 31, 2010 10:29 pm

Z całym szacunkiem dla obu stron.

Mandat traci się w momencie utraty obywatelstwa Państwa UM lub gdy państwo samo odbierze mandat deputowanego. Więc z tego co wiem To Ekscelencja Melkor je stracił i dlatego też już dawno powinienem zablokować Ekscelencji możliwosć wypowiadania się. Niemniej jednak czekam na decyzję z Waszej strony bo o tym jak wygląda sytuacja prawna informowałem już jakiś czas temu Wasze władze. Daję 3 dni dla Królestwa Elderlandu na uregulowanie Pańskiej sytuacji w UM, czyli czy nadal ma Ekscelencja mandat (jednoznacze z przywróceniem obywatelstwa tego kraju) czy tez wysłany zostaje nowy deputowany. Do tego czasu Pańskie głosy nie będą się liczyć podczas głosowań.

Zamykam, dziękuję
Image
Image
Image

Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swego poziomu a następnie pokona doświadczeniem

"Powiadacie, iż słuszna sprawa uświęca nawet wojnę?
Ja wam mówię: dobra wojna uświęca każdą sprawę."
Awatar użytkownika
Malik-al-Mulk

Dołączenie: Nie Lut 22, 2009 2:19 pm
Miejscowość: Ghafur

Powróć do Sekretariat Unii Mikrooceanii

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość